Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Gulasch Italiano!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, september 26, 2012 20:38:31
Hösten har kommit med stormsteg och soppan är den naturliga följeslagaren när kvicksilvret sjunker. Fick lust att ta mig an en rätt som normalt inte lagas hemma, utan köps på burk.

Gulasch Italiano (106/2000) by the silver spoon project

Man kommer ju inte direkt att tänka på Italien när det kommer till en gulaschsoppa, men visst går den att göra på italienskt vis. I min italienska matbibel "the silver spoon project" hittade jag ett recept på denna klassiska soppa. Men jag kunde självklart inte hålla mig helt till receptet.

Börja med att skala 500 gr potatis samt några morötter och skär i lagom stora munsbitar. Hetta upp olivolja i en kastrull och lägg i tre hackade rödlökar, röd paprika och fräs under några minuter. Därefter tar du 2,5 dl vatten tillsammans med ca en msk paprikapulver samt ett stänk med het chili och låt det koka upp ytterligare några minuter. Under tiden steker du lätt ditt favorit kött (själv använde jag ryggbiff). Låt köttet svalna och skär därefter i kuber.

Tillsätt en burk med krossade italienska tomater, köttbuljong, morötter, köttet och potatisen. Låt det sjuda långsamt ca en timma, samtidigt som du kompletterar med lite mer vätska i form av vatten och rött vin. Kan gärna stå över natten...

Riktigt kul att ge sig på en klassisk soppa och när resultatet blir lysande, skapar det stor matglädje.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post389