Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En kantarellrätt som får mig att le!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot sön, september 30, 2012 12:50:46
Att ta vara på höstens primörer känns som en tacksam uppgift. Och finns det verkligen något godare än smörstekta kantareller en höstdag som denna?

Crêpes ai Chantarelle con salsa al Marsala e Gorgonzola (107/2000)
Börja med att göra tunna pannkakor eller gör en fuling som jag och använd dig av Kungsörnens frysta pannkakor som är utmärkta för uppgiften. Häll 2 dl Marsala vin respektive 1 dl vatten i en kastrull tillsammans med en bit Gorgonzola och vegetarisk buljong. Låt såsen reduceras till den blir något trögflytande.

Rensa och bryn kantarellerna i lite smör. Ett tips är att inte låta all vätska försvinna. Efter några minuter stektid tillsätter du Maizena som gör att det hela kantarellblandningen får en härlig textur där alla smaker finns kvar.

Sätt ugnen på 225 grader och fyll crepsen med kantarellerna och lite av såsen. När du fyllt ugnsformen med crêpes häller du på resterande delen av såsen ovanpå och strör över riven Pecorinoost.

När de är färdiga kan du skära crêpsen i lagom munsbitar, som gör det till en fröjd för flera av dina sinnen. En kantarellrätt som får mig att le. smiley

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post391