Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Helgen är räddad! Nytt förföriskt bubbel...

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot ons, oktober 03, 2012 21:03:27
Vinbloggen har inhandlat en godispåse av höstens viner som anlände nu i oktober på Systembolaget. Och vi startar med ett förföriskt bubblande vin från den Nya Zeeländska producenten Cloudy Bay. Vinet är producerat i området Marlborough på Nya Zeelands sydö. Vi har sedan tidigare testat deras Chardonnay och Pinot Noir med stor njutning.

Nu är det dags för ett nytt kapitel i och med lanseringen i Sverige av Pelorus Blanc de Blancs (gjort på endast Chardonnaydruvor). Måste erkänna att jag smålog när jag läste att Champagneproducenten Moet är importör i Europa. Som om en känd Bourgogne producent lanserade ett Pinot Noir vin från samma land. Tar det som intäkt för att de hittat ett riktigt bra vin från södra halvklotet.
Cloudy Bay Pelorus Blanc de Blancs (nr 7894) för 119 kr
Färgen är solgul och doften är nötaktig med runda mineraltoner. Om du öppnar flasken en stund innan och dessutom låter vinet får vara i glaset några minuter finner du en härlig upplevelse. Smaken är torr, smörig med komplexa nötnyanser och inslag av kex och äpple. Ett riktigt mumsigt helgvin såväl som aperitif som till fredagsräkorna. Detta är en ny favorit som nästan bortskänkes till detta pris. Och det bästa av allt är att om du har kvar vin till dagen efter blir det ännu bättre. smiley

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post392