Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Crêpes lover!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, oktober 06, 2012 17:26:36
The Silver Spoon Project fortsätter sin resa i det italienska kökets smakliga labyrinter. Projektet går ut på att laga ca 2000 italienska matrecept från boken The Silver Spoon och presentera dessa på vinbloggens hemsida. Så mycket glädje och nöje att få utvecklas i köket tillsammans med härliga råvaror.

Crepes con salmone affumicato, spinaci e ricotta (108/2000) Crepes med rökt lax, bladspenat och ricotta.

Vi fortsätter med en uppföljare i serien goda crepesrecept. Denna gång har jag improviserat rejält och gjort en fusion mellan svensk rökt lax, ricotta och bladspenat.

Börja med att få bort en del av vätska från spenaten (om den varit fryst). Blanda spenaten med färsk ricottaost, smulad färskrökt lax samt peppar och salt. Fortsätt med att göra en god tomatsås och tillaga de tunna pannkakorna. Placera blandningen på ena sidan av pannkakan och rulla ihop. Lägg i lämplig form och häll över tomatsåsen, avsluta med lite riven Pecorinoost. Och in i ugnen tills den fått en fin färg.

En crepes som tar fram det allra bästa och som gjord för oss crêpes lovers!

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post394