Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Favorit i repris med årets bästa Chardonnay?

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot mån, oktober 08, 2012 20:44:43

Detta vin har Vinbloggen skrivit om tidigare i år och jag gör nu ett sällsynt undantag genom att presentera årets bästa Chardonnay på nytt. För gott att vara sant och glädjande nog kan du fortfarande beställa den nya årgången 2010 via Systembolagets beställningssortiment.


45 minuter från Cape Town i Sydafrika ligger natursköna Elgin Valley. Området har ett mikroklimat som lämpar sig utmärkt för exempelvis Chardonnay och Riesling. Här regerar den mycket seriösa producenten Paul Cluver som är mästare på att utnyttja mikroklimatets unika påverkan på vinernas karaktär.Paul Cluver Chardonnay 2010 (nr 83750) för 145 kr (bild från www.cluver.com)
Först av alla testade viner från Paul Cluver är deras Chardonnay med en doft som signalerar balans med en frisk mineralton och finstämd citrus. Smaken är som renheten själv, likt ett japanskt naturbad vid foten av Mount Fuji. En förföriskt frisk mineralsmak, härlig syra tillsammans komplexa citrusaromer fyller gommen en lång stund, på ett ljuvligt sätt.

Ett vin, som representerar urtypen för hur en bra Chardonnay skall smaka, med stark identitet och elegans. Om du skall ordna en Chardonnayprovning eller bara vill dricka en riktigt god Chardonnay är detta vinet utan minsta tvekan. Att priset dessutom är rena fyndet gör valet ännu lättare. Men du får ta dig besväret att gå in på systembolagets hemsida och beställa flaskorna till ditt närmsta Systembolag.

Kvalitet 95/100
Prisvärdhet 100/100


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post395