Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Nobeltupp goes pink!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, oktober 10, 2012 19:14:29
Så var vi mitt i en händelserik vecka fylld av diverse aktiviteter. Hög aktivitet på jobbet blandas upp med hetyogapass och andra fysiska aktiviteter. Men suget efter vin- och matbloggande känns som en stark inre kraft och får lätt plats trots en fylld kalender...

I helgen var jag på bondens egen marknad. En utmärkt mötesplats där du får tillfälle att stifta bekantskap med lokala matproducenter som kan erbjuda mycket gott. En sådan producent är Tockafarmen som producerar ungtupp som har serverats bland annat på Nobelmiddagen (därav namnet Nobeltupp). Jag tog mig friheten att göra om en god kycklingrätt i tuppens tecken.


Gallo Nobel in salsa (109/2000) Nobeltupp i rosa bubbelvinsås med färska räkor!
Börjar med att skala räkor och skära tuppfilen i lagom mumsiga bitar. Bryn ungtuppen (eller kycklingfilén) i smör tills den får en fin färg. Tillsätt 2 dl vitt bubbelvin (jag använde Pelorus Blanc de Blancs), 1 dl mjölk, 500 gr krossade italienska tomater och diverse kryddor samt vegetarisk buljong. Låt den koka på svag värme ca en timma för att göra såsen lagom tjock. Avslutas med färska räkor såväl i såsen som extra anrättning. Fantastiskt gott både till surdegsbröd, couscous och ris.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post396