Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ett Grillivin som gjort till det bästa köttet!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot ons, oktober 17, 2012 19:35:59
“Värmen” är för en stund tillbaka och det gäller att fånga dagen och varför inte ta fram grillen en sista gång för detta året.

Visst blir man lycklig när man hittar en produkt som flirtar med ens estetiska sinnelag. Därför är det med glädje som vinblogggen kan rekommendera ett vin med en etikett som får oss att magiskt beundra den vackra flaskan. Som tur är även innehållet riktigt bra vilket gör det till ett givet köp.

Grilli del Testamatta (nr 99490) för 159 kr
Vinet är producerat i Italien av Bibi Graetz från Fiesole nära Florens. Vinrankorna är placerade på ca 250 m höjd över havet, med en sydlig exponering. Och det blir ännu bättre när man kan läsa sig till att det är vinmakaren själv som gjort det vackra konstverket som ligger till grund för etiketten. Denna producent måste jag bara besöka vid nått tillfälle framöver.

Nu till själva vinet...
Det är gjort på druvkombinationen 80% sangiovese, 10% colorino och 10% canaiolo. Doften är nyanserad med fin frukt, kryddighet samt inslag av mörka bär, kaffe, örter och choklad.
Smaken är som gjord för att ackompanjera det bästa köttet! En komplex smak med strama drag och en härlig avslutning av mörka bär, kaffe, örter, choklad och eneträ. Kan varmt rekommenderas och blir bara bättre med 2-3 års lagring. Ett perfekt presentvin!

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post398