Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Fänkål i vitt vin!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot mån, oktober 22, 2012 20:11:48
Vinbloggen lagar för första gången ett äkta fänkålsrecept, som överraskar positivt. Hur ofta använder du fänkål som råvara med sin originella smak av anis och med en fin syra.


Finocchi al vino blanco (110/2000) Fänkål i vitt vin
Ta 4 hela fänkålsbitar, trimma och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en kastrull, blanda med 250 ml vitt vin och en vitlöksklyfta. Låt det koka i ca 20 minuter och på slutet lägger du även i färsk basilika. Krydda och njut. En rätt som överraskar positivt och som lakritsälskare är det en ren njutning speciellt som det kombineras med syran från såväl grönsaker som vin.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post399