Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Rabl Riesling 2008

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, januari 17, 2010 16:29:20
Rabl Riesling 2008 (95304) 79 kr

Weingut Rabl som är placerad i Kamp Valley är en av Österrikes absolut bästa producenter. Området där man odlar har ett utmärkt mikroklimat och en mycket bra jordmån rik på mineraler och som är väldigt lämpad för såväl Riesling och Grüner Veltliner. Rabls viner har på senare år blivit mycket uppskattat bland svenska vinkonsumenter. Bra kvalitet oavsett prisklass i kombination med förföriska smakupplevelser.

Detta vin är ett riktigt prisfynd och finns fortfarande kvar på många systembolag. Så även om det inte finns i just din butik kan du med stor säkerhet be dem att ta hem det till dig från något annat bolag.

Doften är fylld med citrus och honung och skapar stora förväntningar. Smaken är fyllig och torr med en smakupplevelse fylld med honung och citrusskal och som harmoniserar väl med doften. Ett vin som lovar mycket men levererar ännu mer.

Sötma:1, Fyllighet:4, Fruktsyra:10

Skynda er att fynda innan detta vin tar slut. Bör drickas inom de närmsta två åren.
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post4