Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vinblogg goes beerish - Dogtoberfest

Övriga dryckerSkapad av Per-Olof Diderot ons, oktober 24, 2012 18:43:09
Vinbloggredaktionen testade i helgen en läcker amerikansk öl. De flesta känner väl till att amerikansk öl kan smaka nästan ingenting, på gränsen till vatten. Men tro det eller ej, det görs även öl med stor personlighet från mindre bryggerier. Ett sådant bryggeri får stå som representant för den senare skaran.

The Flying Dog Brewpub öppnade 1990 i Aspen, Colorado, och eftersom puben var framgångsrik, bestämde man sig för att starta ett fullskaligt bryggeri kallat Flying Dog Brewery. Tack och lov!


Flying Dog Dogtoberfest Märzen (nr 11639) för 25,90 kr
Bara första anblicken av flaskan får mig att rysa av välbehag. Vilken läcker, utmanande och konstnärlig etikett de valt för just detta öl. Doften är komplex med inslag av malt, torkad frukt, sirap, örter och vanilj. Smaken är riktigt bra med stor personlighet och finstämda nyanser av malt, torkade aprikoser, sirapslimpa, örter och farinsocker. Ett fantastiskt gott öl som gjort för efter den värmande bastun eller varför inte i badkaret efter en lång höst promenad. Och än en gång håller min teori om att en äkta medvetenhet kring framtagandet av etiketten, även säger en del om det som väntar i förpackningen.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post400