Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Mårten Gås söker Pinotpartner 1.0

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, oktober 31, 2012 21:09:35
Mårten Gås börjar närma sig med stormsteg och det gäller att förebereda sig med lämpliga Pinot Noir för detta ljuvliga ändamål. Jag kommer denna vecka att skriva om två förslag som passar mina smaklökar.


Jag är extremt restriktiv när det gäller att ta emot varuprov. Men skulle det hända att jag gillar vinet, så skriver jag om det, samt går och köper vinet en gång till. Nu har det hänt när jag blev erbjuden att testa ett Pinot vin från mitt nya vinfavoritland Nya Zeeland.

Te Kairunga "tee-kigh-runga" kommer från Martinborough på den Nya Zeeländska sydspetsen nära Wellington. Egendomen har funnits i över 20 år och producerar vin i olika prisklasser med de landtypiska druverna Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc samt den något mer landovanliga Riesling.

Te Kairanga Pinot Noir (nr 6254) (Mini bag-in-box 1500 ml) för 179 kr
Färgen är rubinröd och doften härligt fylld av höstskog, hallon, jordgubb och mineraler. Smaken imponerar efter en stund i glaset med nyanserade aromer av skogshallon, jordgubb, färska örter tillsammans med angenäma mineraltoner.
Är generellt moståndare till bag-in-box viner till stor del på grund av mängden som ofta leder till överkonsumtion. Denna förpackning är desto lämpligare, speciellt med detta angenäma innehåll. Detta är ett givet budgetalternativ för en Pinot Noir till Mårten Gås (även till andra fågelrätter) och slår de flesta europeiska alternativ med råge i motsvarande prisklass.

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post402