Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Champagne Diebolt-Vallois 2006! Elegans med magiska mineraler

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot lör, november 17, 2012 17:36:20
Visst är det något speciellt när man stöter på människor som väcker stor inspiration och beundran. När de dessutom producerar en av de bästa Champagnerna i världen vill man bara uttrycka sin kärleksförklaring!

Champagneproducenten Diebolt-Vallois har allt detta. Egendomen som ligger i Cramant ägs och drivs av en familj vars vinproducerande rötter går ända tillbaka till 1400-talet. Under ledning av Jacques Diebolt och hans fru Nadia Vallois samt deras dotter Isabelle och sonen Arnoud drivs egendomen med stor kärlek och stolthet till sin eleganta dryck. Deras attityd mot besökare ger imponerande intryck och jag kan bara uttrycka min största respekt för dessa underbara människor. Jag har haft förmånen att få besöka dem vid två tillfällen och minns båda besöken med ett stor glädje!

Grand Cru byn Cramant ligger i den övre delen av det Chardonnayproducerande området Côte de Blancs. Byn är ett fantastiskt trevligt utflyktsmål som är ett måste att besöka om du är i Champagne. Förutom extremt goda Champagner hittar du en centrumcafé med riktigt smaklig lunch till en billig penning.
Diebolt-Vallois 2006 Blanc de Blancs
Detta vin, men från årgång 2005, blev årets vin alla kategorier på vinbloggen förra året. Den är gjord på enbart Chardonnaydruvor (därav kallat Blanc de Blancs) från Cramant, Cuis och Chouilly.

Doften är frisk med förföriska och samtidigt eleganta mineraler kompletterat med citrus, gröna äpplen, päron, nötter samt surdegsbröd.

Smaken är det bästa jag upplevt från Diebolt-Vallois och i yttersta världsklass av smakliga vinupplevelser. Ytterst komplexa smakaromer med inslag av frisk citrus, gröna äpplen, päron och allra ljuvligaste mineraler man man kan tänka sig. Ett fantastiskt elegant vin med stor lagringskapacitet.
Denna Champagne är min familjs absoluta favorit och får celebrera mitt första barnbarns födsel som skedde nu i veckan!


  • Kommentarer(3)//www.diderot.se/#post405