Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Rödvin som förgyller din helgmiddag!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot sön, december 16, 2012 19:28:15

Företaget jag jobbar på hade glädjen att bjuda in till 25-års jubileum. Och tacksamt nog fick jag äran att vara delaktig i vinvalet. Till huvudrätt serverades hjort med potatisgratäng, rotfrukter och rödvinsås. Så det kändes ganska naturligt att ställa in siktet på Rhônedalen, där man oftast hittar riktigt goda viner till ett överkomligt pris. Valet föll Mas Louise från producenten Duseigneur, som även gör det förträffliga syskonvinet Mayran Odyssée från Lirac.

Mas Louise (nr 6470) ekologiskt vin för 89 kr
Vinet är gjort på 50% Grenache och motsvarande mängd Syrah och har en mörkröd färg. Doften är frisk med inslag av björnbär, eneträ och peppar.

Smaken får mig direkt att påminnas om att det är producerat på ett ekologiskt sätt. En renhet som imponerar i kombination med björnbär, peppar, plommon, vanilj, medelhavskryddor och silkeslena tanniner. Ett kanonvin för dessa pengar som jag kan garantera gick hem stort bland de flesta gäster...(Tack för positiv feedback smiley) Utmärkt till vilt- och nötkött och som ger dig ett perfekt vinval när du vill förgylla din helgmiddag.

Vill avsluta med ett stort TACK till min arbetsgivare för en fantastisk fest! Ett "good feeling" minne för livet.

  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post409