Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Chocolate Block på topp!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot ons, januari 09, 2013 20:17:17
Här kommer årets första vinrekommendation med ett vin som imponerat på mig sedan allra första klunken som skedde i vinets födelsby Franschhoek. Producenten Boekenhoutskloof är en av Sydafrikas bästa (Platters South African Wine Guide - Winery of the year 2012) och levererar här ett vin fyllt smaskiga dofter och smak i toppklass.

Kommer ihåg att vårt första möte fick mig omedelbart intresserad med det effektfulla namnet och den stilrena etiketten. Och än går det härliga rysningar när jag får tag på en flaska...
The Chocolate Block 2010 (nr 2086) 249 kr
Vinet som är från årgång 2010 är gjort på 72% syrah, 7% grenache, 13% cabernet sauvignon, 6% cinsault och 2% viognier. Läckert mörkröd i färgen och med utrycktsfulla dofter av mörka bär, örter, kaffe och choklad.

Smaken är som gjord för en härlig köttbit i all sin enkelhet tillsammans med en ljummen medelhavsinspirerad sallad. Vinet levererar direkt en fin fruktighet tillsammans med inslag av choklad, plommon, kaffe, rostad ek, örter och med en angenämt pepprig avslutning. Ett vin som bara blir allt bättre och som är bland det bästa Sydafrika levererar och det säger inte lite. Skål och gott nytt vinår 2013!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post414