Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Toskansk sallad med Tabascotupp!

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot ons, januari 16, 2013 18:00:39
Skulle egentligen ha opererat mitt ansikte idag, med det ställdes in i sista stund pga av att plastikkirurgen fått förhinder. Så lite bloggande får bli kvällens underhållning istället som plåster på såret.

I helgen testade vi vår nyinköpta fritös Tefal ActiFry, som du endast behöver en matsked olja till för tillagning av exempelvis ett helt kilo potatisklyftor.
Toskansk sallad med Tabascotupp
Börja med att hälla ner två mindre påsar med färdigskuren toskansk sallad i en salladskål. Tillsätt ekologiska kikärtor och majskorn tillsammans med din favorit bland olivoljor och tillsätt rosepeppardressing. Ta därefter och skär tuppfilén (600 gr) i mindre bitar och blanda med en msk olivolja, en msk balsam vitvinsvinäger och en halv msk tabasco. Häll i tuppblandningen i ActiFry och låt maskinen göra jobbet i 20-25 minuter (medan du tittar på TV-nyheterna). Går självklart bra med stekpanna också men då måste du öka mängden olivolja tillsammans med lite smör. Häll en den ljuvliga lätt friterade tuppen i salladen, blanda om och avsluta med lite finriven Pecorino. Den godaste sallad vi ätit på länge och som tar maximalt 30 minuter att göra...  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post416