Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Spanska Toro bekräftar sin status som vinunder!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, februari 06, 2013 19:22:00
Vinbloggen fortsätter bloggserien om viner från spanska Torodistriktet. Och näst på tur bland testade viner är Matsu El Picaros “pappa” kallad El Recio. Måste ärligt erkänna att jag var lite tveksam innan testet, om detta vin verkligen var värt en 50% prisskillnad. Snart vet ni svaret...
Matsu El Recio (nr 70661) för 159 kr
Detta vin som är gjort med 100 % av Tinta de Toro druvan har en läckert mörkröd färg. Doften påminner mig om ett besök på ett sågverk med färsk träspån i handen tillsammans med en ljuvlig blandning av tobak, choklad kaffe och mörka körsbär.

Smaken imponerar med en tydlig identitet och nyanser av mogna körsbär, italiensk espresso, choklad, björnbär och vanilj som presenterar sig på bästa sätt. Vinet sköljer över munnen som en vältrimmad slåttermaskin och får ens fulla uppmärksamhet från första till sista klunken. Ett vin som visar att ålder på vinrankorna kan ge mer komplexitet och finess, precis som i verkliga livet. För detta vinet kan drickas nu och många år därtill.

Viner från Toro imponerar allt mer och speciellt Matsu har lyckats enormt bra i detta nya vinunder. Och visst är vinet med råge värt de extra 50 kronorna. Ett stort fyndvin som säkert dyker upp vid vinbloggsjuryns årliga sammankomst i slutet av året.

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post419