Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

I sökandet efter det ideala vinet!

ÖvrigtSkapad av Per-Olof Diderot lör, februari 09, 2013 18:52:51
Som vinintresserad söker man ständigt efter nya vinupplevelser och det finns så mycket som fortfarande är oupptäckt åtminstone för mig. Visst kan man ta hjälp av duktiga skribenter som testar många nya viner och ger goda råd. Men det är också så att man ibland blir förundrad över vissa vinrekommendationer, speciellt från tester där man prövat många viner under en och samma dag. Därför söker jag personligen gärna råd från andra vinbloggare som med stor passion hänger sig åt att sprida kunskap om världens viner. Och flera av oss söker efter det ideala vinet likt den heliga graalen.
Men finns det ideala vinet?
Det finns så många aspekter att ta hänsyn till när du bedömer ett vin. Druvsammansättning, ålder, utseende, doft, smak, förpackning, priset och inte minst var vinet konsumeras är några av de faktorer som gör det hela extra utmanande, men samtidigt så spännande. Att få tag i ett vin som levererar i alla bemärkelser är en sann lycka. Och visst känns det som om man ibland är väldigt nära det ideala vinet. Viner som Amon-Ra, Diebolt- Vallois, Lilbert, Les Chetillons från Pierre Peters eller några fantastiska viner från Chateauneuf du Pape får mig väldigt lycklig och tacksam. Men än finns lusten starkare än någonsin att fortsätta sökandent över hela världen efter den ultimata vinupplevelsen.

Apropå idealet så känns det naturligt att citera den insiktsfulla och ack så aktuella dikten från Gustaf Fröding.

Idealet
Idealet är här, idealet är där,
idealet är likt sankte Pål, sankte Pär,
idealet är svart, idealet är vitt
och likt påvens skägg av en egen snitt,
idealet är gammalt, idealet är ungt,
idealet är kärlek, idealet är hat,
idealet är Tolstoys och Nietzsches prat
- jag tror det är bäst, att en var har sitt,
som jag har mitt.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post420