Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Cozze Gratinate - Allt i ett skal

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, februari 20, 2013 21:25:50
Vissa älskar musslor och andra hatar detta skaldjur. Själv tillhör jag den första skaran, inte minst med tanke på min uppväxt med den svenska västkustens kulinariska höjdpunkter i ryggmärgen. Mest har det blivit i form av en musselsoppa eller i en västkustsallad, men nu är jag redo för nya smakvägar. Och jag har tagit mig an en rätt som får mig att tänka på belgiska köket, men visst görs den på alla de platser där musslor är en del av kostcirkeln, så även Italien.
Silver spoon Project presenterar Cozze Gratinate 114/2000 Gratinerade musslor
Börja med att hälla i lite olivolja i en stekpanna och lägg i de rengjorda musslorna. Låt dem ligga i pannan tills de öppnar sitt skal, så fort detta hänt tar du ur dem en och en. De som inte öppnats sig efter 5 minuter skall du kasta. Sätt ugnen på 200 grader och låt den värma upp medan du tar bort ena delen av musselskalet. Låt musslan ligga kvar i skalet, krydda med oregano och avsluta med att tillföra ströbröd, olivolja och aningens Pecorinoost. In i ugnen tills musslorna fått en fin färg och den njutbara doften börjar sprida sig så smått i köket.

En fantastiskt god skaldjursrätt som blev ännu bättre tillsammans med en ljuvlig italiensk Soave från Gini, som jag kommer att skriva om senare i veckan här på vinbloggen.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post422