Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Creme Brûlée med siciliansk touch!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, februari 27, 2013 21:14:02
Senast vi var i Champagne inhandlade vi en trevlig bok om Creme Brûlée och en liten brännare som lämpar sig för att göra favoritefterrätten ännu godare. Och nu var det äntligen dax för debut med en äkta Creme Brûlée tillsammans med blodapelsinklyftor från Sicilien.
Crème Brûlée D’Altri Tempi e Arancia Rossa di Sicilia (115/2000)
Börja med att blanda mjölk och grädde i en kastrull och låt det koka upp. Under tiden vispar du ihop äggula och socker till en porös blandning i en annan kastrull. Avsluta med att hälla i den varma gräddmjölken i äggblandningen och låt den sjuda, samtidigt som du rör om konstant tills den är tjock nog att sitta kvar på baksidan av en matsked. Förvaras i kylskåpet en stund innan du avslutar med att lägga på de läckert röda klyftorna och tillföra rikligt med farin- alternativt råsocker. Låt brännaren tala och smaklig spis. Så gott med sötma och elegant fruktsyra i perfekt harmoni.

Fotnot
Blodapelsiner odlas huvudsakligen på Sicilien. Anledningen till att de får sin röda färg beror på att de utvecklar ämnet antocyanin för att skydda sig mot kylan, då de utsätts för extrema temperaturskillnader mellan dag och natt.

I april kommer min stora jazzfavorit Avishai Cohen till Lund för en spelning på Kulturmejeriet. Ett måste att se honom live om du bor i Skåne och gillar jazz.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post424