Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Piemonte! En annan sida i sikte...

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 09, 2013 11:57:06
Många av er läsare har säkert hört talas om och prövat på viner från italienska Piemonte. Mest kända vinerna är Barolo och Barbaresco där man använder druvan Nebbiolo. Priserna, speciellt för Baroloviner, avskräcker dock i många fall. Därför är det glädjande att få testa viner från distriktet Barbera d*Alba som ligger i samma geografiska område. I det böljande landskapet odlas rödvinsdruvan Barbera med stor framgång. Området har genomgått en mindre vinrevolution där moderna metoder nu används på ett mycket lyckat sätt. Druvan ger kraftfulla viner med balanserade tanniner som gör vinerna perfekta som matviner. Och trots att vinerna är mycket lagringsdugliga är de också tillgängliga mycket tidigare, speciellt jämfört med kusinen Barolo.

Pelissero Piani 2010 från Barbera d’Alba (91304) för 169 kr
Mozartlik doft med en ljuvlig symfoni av skogsbär, lakrits, viol, körsbär och vanilj. Dessutom en silkeslen smak med härliga aromer av lakrits, hallon, viol, kakao och vanilj! Ett vin från ett topproducent till budgetpris som varmt rekommenderas till vårlammet och/eller ostbricka.

Har fått ett nytt favoritområde att tränga in i och jag kan redan nu lova mer vinrecensioner från Barbera d'Alba snart här på vinbloggen.

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post426