Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Bra, bättre och bäst från Barbera d'Alba

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 16, 2013 17:57:41
Nu fortsätter vinbloggens smakresan genom Barbera d’Alba. Ett område som ligger inbäddat i samma region som Barolo och Barbaresco. Det riktigt glädjande är att viner från Barbera d'Alba oftast erbjuds till ett mycket mer humant pris än de mer kända kusinerna från landet.

Jag har testat ett antal viner från området, som finns tillgängligt på Systembolaget och kan nu utse det som jag tyckte var klart bäst.
Barbera d'Alba Superiore G.D. Vajra (nr 95408) för 239 kr
Detta vin signalerar klass redan från första stund med en betagande doftnyans av mörka bär, enträ, färska kryddor, viol, lavendel och tobak. Smaken imponerar stort med en fin komplexitet och samtidig muskulös finish. Mörka bär, choklad, lavendel, viol, lakrits och tydlig mocca. Avslutningen av denna ljuvliga klunk ger mig rysningar av välbehag. Så jä.... bra vin och ett måste att testa från detta underskattade vinområde.


  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post427