Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Påskvin till fisk och skaldjur!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot ons, mars 27, 2013 20:26:36

Påsken står för dörren och det skall bli riktigt skönt att få ta hand om familjen med lite god mat och ännu godare viner. Både mat och vin blir dock med stor måttlighet då helgen även kommer gå i het-yogans tecken.

Nyligen fick jag ett varuprov på en av Systembolagets vinnyheter för mars. Vinet är gjort på druvan Sauvignon Blanc som passar alldeles utmärkt till fisk och skaldjur (som är som allra bäst nu), vilket är en viktig del av mina råvaror under påsken.

Errazuriz Max Reserva Sauvignon Blanc (nr 6630) för 119 kr
Don Maximiano Errázuriz grundade företaget redan 1870 och är placerat i regionen Aconcagua nordväst om huvudstaden Santiago. Det testade vinet är från området Casablanca Valley som får många soltimmar i kombination med en svalkande havsbris från Stilla havet.

Doften var initialt påträngande, efter att ha hällt upp ett glas och tagit en första sniff. Men efter en stund i glaset visade den sig ur en helt annan skepnad. Ett nyanserad doft med läckra inslag av örter, plommon, krusbär och fina mineraler. Och smaken levererar ännu mer med mångfaciterade aromer av gula päron, nässlor, persika och citrus.

Testade nyligen en annan hyllad Sauvignon Blanc från Nya Zeeland för 149 som inte var i närheten av denna kvalitet i förhållande till det du betalar. Ett givet val för mig vid en familjens stundande påskmåltider.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post429