Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En rostad böna som ger extra krydda till bästa köttgrytan!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, april 03, 2013 21:05:09

Påsken är över och det gäller att fylla varje matlagningsstund med glädje i passionerad väntan på den försvunna våren. För att ge tillvaron en extra krydda tänkte jag bjuda dig på en köttgryta med en alldeles speciell rostad böna.
Spezzatino al Caffé (117/2000)
Jag tar mina bästa grytbitar av rostas och hettar upp i pannan tillsammans med ekologiskt smör. Under tiden hackar jag till ett par mindre rödlökar, två vitlöksklyftor och spansk peppar. När köttet har fått en fin färg tar jag upp den från pannan. I med den hackade blandningen, några champinjoner och rör om i ca 5 minuter. Tillsätter maizena och ca 7-8 msk av såväl rött vin som nybryggd espresso. I med köttet igen, täck med lock och håll grytan varm under minst 1 timma och avsluta med att tillsätta favoritkryddorna. Till detta bjuder jag dig på hemmalagad pommes som tillsammans med köttgrytan värmer och skapar den livskrydda som får oss att överleva fram tills den dag då vi återigen får njuta av den riktiga värmen från solens strålar...  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post430