Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

From Elgin with wine love!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot lör, april 06, 2013 12:22:48

Som en sann “Pinot Lover” blir jag extra lycklig de få gånger på året som det kommer ett Pinot Noir vin (i human prisklass) som slår ens förväntningar med råge. Och nu har det hänt igen...

Elgin
Vinet som jag testat är från ett område som heter Elgin. Den ligger på vägen mellan Kapstaden och Hermanus uppe på en platå. Mikroklimatet ger unika förutsättningar med varma dagar i kombination med avsvalkande nätter, vilket skapar perfekta förhållanden för den krävande druvan.

Pepin Condé Pinot Noir (nr 95334) för 120 kr
Druvorna handplockas och läggs i små korgar. Och det märks från första stund att dessa druvor hanterats varsamt och med mycket kärlek.

En härlig bärdoft möter dig med finstämda nyanser av skogshallon, jordgubbar, choklad och färska örter. Smaken är sensationellt bra med en läckra inslag av mogna svenska jordgubbar, örter, skogshallon, peppar och vanilj. Ett klassvin som visar upp sig från bästa sidan och som signalerar potentialen i Elginviner. Tyvärr släpptes alldeles för få flaskor, men vinet finns fortfarande kvar på en del Systembolag över hela landet.

Och avslutningsvis en underbar Gangnam style med Kung Parnevik i spetsen.


Jämfört med originalet som visats ofattbara 1,5 miljarder gånger på Youtube!  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post431