Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En roséchampagne för våren!

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot tor, april 11, 2013 18:46:17

Champagne Guy Charlemagne
Det är med stor glädje som jag greppar tangentbordet och skriver om denna fantastiska Champagneproducent i hjärtat av Côte des Blancs. Champagnehuset Guy Charlemagne är placerat i den lilla förtjusande byn Le Mesnil sur Oger. De producerar ca 130 000 flaskor per år varav 35% säljs i Frankrike och resten över hela världen. Deras motto "kvalitet är min sanning", beskriver mer än väl vad producenten står för.

Vinbloggen har haft det stora nöjet att besöka producenten vid två tillfällen och har möts av ett supertrevligt och professionellt bemötande. Att detta dessutom besvaras med minst lika bra Champagner gör det till en av mina personliga favoriter. Allting med detta Champagnehus utstrålar en äkta känsla av klass rakt igenom.

Guy Charlemagne Rosé Brut (nr 77173) för fyndpriset 299 kr
Pinot Noir druvorna till vinet kommer uteslutande från Charlemagnes vingård i Sezanne. Jordmånen domineras av kalk samt lera och vinet produceras genom saignéemetoden. En finstämd doft framträder med inslag av röda äpplen, jordgubbar och mineraler. Smaken utsrålar elegans med en frisk fruktighet, bra syra samt aromer av grapefrukt, röda äpplen, jordgubbar, smultron och mineraler. Om jag inte missminner mig så är den vår kära oljelandsgrannes roséchampagnefavorit just nu. Och det kan man lätt förstå. Ofattbart att den inte tillhör det ordinarie sortimentet på Systembolaget då den är en av de bästa rosechampagner jag stött på. Beställ den direkt för att få den lagom till att vårvärmen äntligen anländer och använd den som aperitif och/eller till exempelvis en ljummen vårsallad med varmrökt lax.

Vill du läsa mer om de Guy Charlemagne Champagner som säljs i Sverige, kan jag rekommendera ett besök på http://www.terrificwines.se/ som importerar dessa ljuvliga bubbliga drycker.

  • Kommentarer(5)//www.diderot.se/#post432