Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Gott sommarvitt klart under 100-lappen!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot lör, juli 27, 2013 11:48:07

Jag tycker det har blivit allt svårare att hitta vitvinsfynd under 100-lappen. Men här kommer dock ett läckert tips på en Riesling från Österrike. Kommer såväl ihåg när jag reste till Österrike med familjen i mitten av 90-talet och kom ut till vingårdar som blev chockade över att få svenska besökare. Efter landets vinskandal -85 tog det många år att repa sig och som de har gjort det. Själv är jag speciellt förtjust i landets Rieslingviner som ofta har en ljuvlig mineralton. Svårare att hitta riktigt bra viner med deras nationaldruva Grüner Veltliner.


Domäne Wachau Riesling Selection (nr 4318) för endast 79 kr

Kooperativet Domäne Wachau har tillgång till ca 440 hektar vinodlingar i distriktet Wachau (Wachau ligger längs Donau, sex mil nordväst om Wien) vilket är 30 procent av all vingårdsarealen i Wachau. 18 procent av dessa är planterade med riesling. Vinmakare är Heinz Frichengruber.

Vinet har en fräsch ungdomlig doft med inslag av persika, honungsmelon och mineral. Smaken har läckra inslag av mineraler, persika, honungsmelon och en angenäm citruston. Både smak och doft är som gjord för den underbara sommar vi just nu upplever.

PS
I förrgår tog mitt himmelsblå favoritlag en meriterande bortaseger mot skotska Herbernian FC med 0-7. Och efter totalt 9-0 så får de nu möte Swansea City i nästa omgång av kvalet till European Leagaue. Hoppas på ett fullsatt stadion i Malmö där klacken får sjunga sin ljuvliga hymn.

Liverpools supportrar är ett utmärkt exempel på positiva fans hyllning till sitt lag ända in i hjärtat. Ser fram emot när MFF gör motsvarande video med sina supportrar sjungande MFF-hymnen.
  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post458