Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ett rödvinsfynd för glada vänners lag!

Nyheter på systembolagetSkapad av Per-Olof Diderot tor, september 12, 2013 20:51:29

I helgen blev jag bjuden på ytterligare ett riktigt gott rödvinsfynd från Systembolagets septembersläpp. Som vinbloggare brukar det oftast vara jag själv som får stå för nyheterna, så desto roligare när det sker i glada vänners lag och dessutom med sanna “Italianlovers”.

Till smarriga lammlägg fick vi njuta av detta goda vin som överraskar stort! Mille grazie cari Furore residenti...

Cesarini Sforza Teroldego Rotaliano (nr 2377) för 79 kronor
Vinet är gjort på 100% Teroldegodruvor som odlas i området Campo Rotaliano i Trentinos norra del i nordöstra Italien. Druvan har släktskap med Syrah och vinerna blir ofta riktigt bra matviner med dess syra och angenäma tanniner.

Kanonvin till höstlammet
Doften på vinet är fruktig med inslag av skogsbär, vanilj samt viol och färska örter. Smaken imponerar med läckra nyanser av körsbär, blåbär, mjölkchoklad och örter. Med sin druvtypiska syra och tanniner är detta ett kanonvin till årets höstlamm. Och för dessa pengar blir det en utmaning att hitta nått bättre. Men hör gärna av dig om du har nått ytterligare förslag, för det finns alltid nytt att lära sig. För när jag slår upp ögonen varje morgon finns nyfikenheten kvar att lära sig mer, få bli passionerad och fånga dagen.

“The main thing is to be moved, to love, to hope, to tremble, to live" Auguste Rodin

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post466