Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Pinot love på en galaktisk nivå!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot mån, november 25, 2013 20:50:33

Schubert wines från Nya Zeeland har jag redan hyllat ett flertal gånger här på #vinblogg (http://www.diderot.se/#post403) och de erhöll även vinbloggens pris som årets producent 2012, en bekräftelse på vad producenten är kapabel till.

Ny galatisk nivå
Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling som har utbildats till vinmakare på Universitetet i Geisenheim. De har idag 12 ha vinodling i Martinborough, Wairarapa Valley på Nya Zeelands nordö. Den dominerande druvan i deras produktion är Pinot Noir som de behärskar på ett fantastiskt bra sätt. De lyckas verkligen att kombinera det bästa från två världar och ta vinerna till en ny galaktisk nivå.

För första gången testar jag nu deras Marions Vineyards Pinot Noir 2011 (99346) för 249 kr

Vinkonst
Härligt energifylld doft som bara de bästa Pinotvinerna är kapabla att skapa. Inslag av jordgubb, körsbär, choklad och kanel dominerar. Smaken är som från ett annat solsystem med ytterst komplex variation av choklad, körsbär, peppar, enbär och ingefära. Jag blir så lycklig att kunna konstatera att vinet är både muskulöst och silkeslent på samma gång. Denna vinkonst är få förunnat och för mig är detta det bästa jag testat från producenten hitills. Och dessutom en av de bästa Pinot vinerna någonsin...

Vinet är utan minsta tvekan nominerat till årets vin på vinbloggen. Vi får se om en månad om det kan gå hela vägen denna gången.


Om du har följt den makalöst bra serien Bron som utspelas i Malmö/Köpenhamnsområdet så har du säkert inte kunnat undgå att höra och hänföras av introt Hallow Talk, av den danska gruppen Choir of Young Believers. Här kommer ett YouTube-klipp från en livespelning på radiostationen KEXP 2010.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post484