Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vinval till vildsvin och älg

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot tis, januari 19, 2010 21:07:03
Vad kan man dricka för vin till vildsvin och älg?

Rent allmänt kan du till viltkött med fördel välja något kraftfullare vin. Speciellt vildsvin kan behöva ett riktigt fylligt vin gärna från Rhonedalen eller Chianti, eftersom de passar extra bra till de medelhavskryddor som jag ofta använder i tillagningen av det mörkare köttet.

Älgkött ger ofta något mindre viltsmak än exempelvis rådjur och här går det bra med ett vin innehållande Tempranillo eller testa tillsammans med en kryddig/mustig Pinot Noir från USA.

Förslag på vinval


Vildsvin: i Castei (22409) 119 Kr

Ett italienskt Ripasso vin som har återfått sin storhet efter ett antal år i slumrande tillvaro. Glädjande har den globala vin konkurrensen satt fart på producenten Castellani. Tråkigt bara att etiketten är ur tid och skulle behöva en ordentlig ansiktslyftning för att motsvara kvaliteten i flaskan. Senaste årgången är den bästa hittills och kan varmt rekommenderas.

Detta vin passar enligt min uppfattning alldeles utmärkt även till älg.

Fyllighet: 9, Strävhet 8, Fruktsyra 9.


Älg: Irony Pinot Noir (6694) 129 kr

En kryddig och mustig Pinot Noir från Russian River Valley i Kalifornien. Vinet är kryddig både i doft och smak och har även smakinslag av plommon, smörkola och vanilj. En av de bättre Pinot Noir på systemet under 200 kr.

Fyllighet: 7, Strävhet 6, Fruktsyra 9.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post5