Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En Pinot, tät som Småländska skogar!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, februari 16, 2014 19:46:11

Jag måste erkänna att jag har ett stort kärleksförhållande till de bästa Pinotvinerna från Sydafrikanska Bouchard Finlayson. Hemel-En-Aarde valley nära Hermanus är utan minsta tvekan det bästa området för Pinot Noir i landet. Peter Finlayson har dessutom en magisk förmåga att hitta urkraften från Pinot Noir druvan och detta vin är en utmärkt bekräftelse på detta.


Bouchard & Finlayson Galpin Peak -11 Pinot Noir (nr 12001) för 239 kr
Färgen är mörkt rubinröd och doften är fylld av skogshallon, svensk skogsstig, vanilj och tallbarr. Smaken är tät och riktigt suggestiv med superläckra nyanser av skogshallon, mynta, choklad, vanilj och kaffe. Detta är en strålande vin från bästa Pinotproducenten i Sydafrika och ett vin som är lätt att bli beroende av. Bravo Peter!

Så skiljt från en annan Pinot favorit i form av NZ Schubert Wines mästerliga viner, men minst lika gott. Detta bekräftar hur olika denna magiska druva kan uttrycka sig…. Tänk om fler Sydafrikanska producenter lärde sig av Peter Finlayson sätt att göra viner. Då hade kvaliteten varit i paritet med priset och kunna konkurrera med de bästa i klassen.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post502