Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Räkmacka med hemmagjord Majonnäs

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 01, 2014 16:50:26
Vinter-OS är över och vardagen kommer krypande på nytt. Tur att våren är på väg och med den ljuset som förlänger dagen och alla blir på bättre humör.

Har aldrig tidigare gjort egen hemmagjord majonnäs. Så mitt italienska matprojekt The Silver Spoon fick mig att äntligen pröva på.

Maionese (128/2000) Majonnäs
Ta fram en skål och häll i två stora äggulor och vispa lätt med elvisp. Ta därefter 1-2 dl matolja och häll ner droppe för droppe under fortsatt vispning. (jag använde mig av bästa italienska olivoljan från Foglia.se) När all olja smält ihop med äggulorna så tillsätter du två teskedar med vit balsamico. Och så är världens godaste majonnäs producerad, som du även kan använda dagen efter med stor njutning.

Varför är det då viktigt att äggulor och matoljan är rumstempererad?
Jo, annars blir inte oljan och äggulorna ett med varandra. Så håll på denna princip, så kommer allt gå lätt som en plätt.

Avsluta med att smörsteka skivor av surdegsbröd, lägg räkorna och den underbara majonnäsen på toppen. Så gott, så det får bli snabb repris på detta recept.  • Kommentarer(9)//www.diderot.se/#post505