Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Frittata con le Olive!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot tis, mars 11, 2014 21:31:32
Våren är här och vårt olivträd sträckte på sig tillräckligt mycket i helgen för att vi skulle känna oss kallade att ta ut den från vinterförvaringen i förrådet. Med solen kommer ljuset och lusten att skapa återkommer allt starkare. En skapande process som ligger mig varmt om hjärtat är ju italiensk matlagning där råvarorna får tala sitt tydliga språk i all sin enkelhet.
Nyligen var jag i behov av mer olivolja och inhandlade den hos min favoritbutik på nätet www.foglia.se. Förutom den bästa olivoljan har Lotta "Olivoljedrottningen" en fint utbud av bland annat kryddor, pesto och små utsökta oliver. Så det fick bli till att testa dessa supersmarriga oliver till en Oliv frittata.
Oliv Frittata (129/2000) Frittata con le Olive
Börja med att bryna en rödlök tillsammans med lämplig mängd pancetta. Rör ihop 8 ägg med parmesanost och italienska kryddor samt salt. Häll löken och pancettan i äggblandningen och placera allt i en oljad stekpanna. Låt frittatan stelna i pannan på medelhög värme. Du kan välja om du vill steka den på en sida som jag gjorde alternativt på båda. Skälet till att jag valde en sida var att jag ville behålla den fina gulgröna färgen på rätten.

Kärleken till italiensk mat är en låga som aldrig kommer att slockna så länge jag lever. Dessutom tar min passion mig på nya smakresor hela tiden.

Ha en fin vårvecka!


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post507