Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Uova Strapazzate al verde!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 22, 2014 16:58:24

-Våren är här! Vill man skrika ut, men tyvärr gör den kraftiga vinden att värmen har svårt att nå ända in i själen ännu. Men snart så kommer det bli bättre.

Här kommer en rätt som gjord för en lördagsbrunch med fräscha råvaror som smeker gommen.

Uova Strapazzate al verde (130/2000) Scrambled eggs med bladspenat
Börja med att förvälla bladspenat så att vätskan reduceras samtidigt som du tillsätter lite salt och svartpeppar. Rör lätt ihop 6-7 ekologiska ägg och en skvätt med mjölk och nypa flingsalt. Hetta upp en wokpanna med olivolja och häll i äggblandningen. När äggröran börjar stelna tillsätter du bladspenaten och allt får blanda sig till en salig grön äggröra som får en sista touch med italiensk kryddblandning innan servering.

Så gott och minst lika fräscht nu när våren tar vid.



  • Kommentarer(3)//www.diderot.se/#post509