Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Varför laga 2000 italienska maträtter och skriva om alla?

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, mars 26, 2014 18:34:41
The silver spoon project
Upprinnelsen till mitt livslånga matprojekt var när jag såg den underbara filmen Julie & Julia. Den handlar om två kvinnor i olika tidsperioder som har en gemensam passion i matlagning. Julia Child blev ett med det franska köket i ett amerikanskt format och gav ut boken Mastering the Art of Frensh Cooking 1961. Hennes roll spelas på ett underbart sätt av min favorit Meryl Streep.

Julie Powell som utarbetad New York bo får tillsammans med sin man den briljanta idén att hon skall starta ett projekt som går ut på att laga sig igenom Julia Childs matlagningsbok på 365 dagar. Hon väljer att publicera sin glädje och smärta kring detta projekt på en idag mycket omtalad blogg kallad "the Julie/Julia project".

Jag blev oerhört inspirerad av att se filmen/läsa bloggen och väldigt glad över att se människor som brinner för sin sak.


2000 italienska matrecept

Jag har med min blogg försökt att dela med mig av den kärlek jag har till vinets värld och tänker fortsätta med det. Men nu är det dax för nästa steg. Jag har bestämt mig för att lära mig italiensk matlagning från grunden. Jag inser ödmjukt att detta är ett livslångt projekt och har därför bestämt mig för att ta hjälp av matlagningsbibeln The Silver Spoon. Den utgavs för första gången 1950 under namnet II cucchiaio d´argento. Denna matbibel har 2000 recept och kommer att ta en liten evighet, men jag är redo för utmaningen. Min kära fru Karin och barnen Alexander, Therese och Rebecca ställer sig bakom projektet speciellt som middags gäster.

Som kock är jag råvarustyrd och har svårt att till 100% följa ett recept. Därför kommer vissa recept att justeras något avseende råvaror för att släppa fram den inspiration och kraft som jag känner för detta projekt. Hoppas du har lust att följa mitt projekt när lusten faller in. smiley  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post511