Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Privat Bubbel!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot fre, april 04, 2014 18:59:41

Visst är det lite extra festligt när du dricker ett bubbligt vin. Och trots att Champagne oftast är överlägset i kvalitet finns det många goda alternativ speciellt i de lägre prisklasserna. Ett vinland som utvecklats enormt positivt avseende bubbliga viner är Spanien. Deras Cava har inte det bästa ryktet alltid men förtjänar att uppmärksammas. Det kommer många nya Cava som når allt högre höjder, så vänta ni bara…

I veckan så nådde vi på jobbet en viktig milstolpe och det måste självklart firas. Så självklart fick det bli lite bubbel att skåla med. Eftersom min arbetsplats (och även jag personligen) är måna om att vi köper ekologiska råvaror så fick det bli en ekologisk Cava som kom Systembolaget nu i mars.

Privat -11 Brut Nature Reserva (Ekologiskt vin nr 7904) för 89 kr

Producenten Alta Alella är ett familjeföretag, som startade i början av 1990-talet av vinentreprenören och oenologen Josep Maria Pujol-Busquets och hans hustru Cristina Guillén. Deras egendom ligger endast 2 km från Medelhavet mellan städerna Alella och Tiana norr om Barcelona.
Källa: www.systembolaget.se och www.altaalella.ca

Vinet är gjort på druvkombinationen Pansa-blanca (xarel-lo), Macabeo, Parellada och Chardonnay. Doften är angenäm med inslag av gröna äpplen och citrus. Smaken är överraskande god med ett torrt anslag ihop med fin frisk fruktighet och nyanser av gröna äpplen, citrus och örter.

Ett jättegott alternativ både som aperitif och till vårens första färska räkor utan att det kostar skjortan.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post514