Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vårinspirerad Lasagne!

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, april 26, 2014 11:35:57

Lasagne efter årstid
Lasagne är för många av oss en sann favoriträtt från det italienska köket. Liksom pizza tillåter den oss att bryta från det traditionella genom att du improviserar med att tillsätta diverse råvaror, som fungerar som smakförhöjare.

När vi lagar lasagne i vårt kök är det jag som står för improvisation och kära frun som gör den viktiga basen med bechamelsås. Denna gång gjorde vi en fusion mellan den traditionella Bolognesevarianten ihop med läckra vegetariska inslag.

Lasagne Bolognese e Verde (132/2000)
Vi började med att mala vår egen köttfärs av ekologisk högrev från Tolånga17. Medans bechamelsåsen blir klar så bereds den klassiska köttfärsåsen tillsammans med bladspenat, linser och som extra krydda lite cajun. Placera skikt för skikt av lasagneplattor och mellan dessa den goda blandningen och såsen. Överst ett sista lager med bechamelsås och riven pecorino alternativt parmesan.

Så gott och fräscht, helt efter eget behag. Trevlig mathelg!


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post518