Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Lorentz - Svensk musiks framtid är redan här!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot fre, juni 13, 2014 18:43:31

Hörde en strålande recension från Johan Knutsson (på P1 i onsdags http://t.sr.se/1ki4NDw) om ett svensk soloalbum kallat Kärlekssånger med rappartisten Lorentz. Och när den blir utsedd till årets svenska platta redan nu, och dessutom på P1, så var det bara att rusa till datorn för att själv bilda mig en uppfattning. Är själv svag för artister som Lill Wayne, Eminem, Drake och Keyne West musik, så jag blev väldigt nyfiken på vad denne rapptalang kan bidra med.

Men kan en svensk rappare verkligen ta upp kampen med branschens giganter. Och om han kan…

Lorentz musik imponerar grymt. Underbara takter som bara hamrar sig fast i sinnet ihop med banala texter med en äkthet som gör grabben unik. Musiken är så mångfasetterad med nyanser som tar fram starka känslor, för du kan inte vara oberörd inför denna musikaliska genialitet. Spår som “Där dit vinden kommer” och “Houston” får mig överlycklig över att svensk musik äntligen kan prestera på yttersta nivå, även när det gäller rappmusik.

Detta är svensk musiks framtid sanna mina ord och utan minsta tvekan en som tar upp kampen med giganterna på sitt alldeles speciella sätt.
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post527