Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Pizzavin 2.0 från Napa!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot mån, september 01, 2014 21:20:53

Jag har alltid haft en förkärlek till Nordamerikanska viner men tyvärr har de som finns på Systembolaget en förmåga att oftast hamna väl högt i pris i förhållande till kvalitet. Men när jag fick chansen att testa ett varuprov på ett rödvin som släpps i Sverige nu i september, så kunde jag inte tacka nej.

Stone Valley Shiraz 2012 California Napa County (nr 12655) för 69 kr
Vinet har en druvkombination av 90% Shiraz, 5% Zinfandel och 5% Tannat. Vinet behöver luftas ett par timmar innan konsumtion, men har du bara tålamod är det mer än väl värt väntan. Doften har en läcker söt ton av mörka fullmogna bär och kryddighet som gör den het och framkallar ett intresse.

Smaken är medelfyllig med en trevlig aromkombination av mogna björnbär, skogshallon, vanilj, färska örter och choklad. Som gjort för pizza samt diverse pastarätter och ett lyckat exempel på ett rödvin under hundralappen som verkligen levererar. För dessa pengar är det en given köprekommendation från vinbloggen.


  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post535