Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Golden Spiral Ice

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot sön, september 21, 2014 12:33:10

Hösten är kommen och äntligen är det dax för goda kött- och rotssaksgrytor. Dessutom tiden på året då @Vinblogg tycker att desserter lämpar sig allra bäst. En god ostbricka eller personliga favoriten äpplepaj lockar. Och som pricken över i:et serveras ett gott dessertvin till.

Golden Spiral Ice är inget Icewein som namnet kan ge sken av. Men det gör inte det minsta för denna Auslese som producerats av Weinkellerei Hechtsheim är ett lysande exempel på vad tyska dessertviner kan leverera och dessutom till det makalöst attraktiva priset på endast 72 kr för en halvflaska.

Golden Spiral Ice -11 Weinkellerei Hechtsheim (nr 4628) för fyndpriset 72 kr

Vinet är gjort på druvkombinationen Silvaner, Riesling, Scheurebe, Kerner och Grauburgunder. Färgen är lika vacker som bärnstenar plockade på stranden i Skagen. Doften är fylld med suggestiva inslag av honung och torkade aprikoser. Smaken imponerar med aromer av creme brulee, honung, torkad aprikos och ger ett fint avtryck med bra balans mellan syra och sötma.

Som gjord till en svensk äpplepaj med syran från frukten och de söta dropparna i perfekt harmoni. Jag ger vinet 6/10 vinbloggskorkar.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post537