Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Marion - Cabernet Sauvignon på högsta nivå

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, november 12, 2014 19:29:35

Superproducent
Marion är en italiensk superproducent beläget i dalen Marcellise öster om Verona. Egendomen drivs av Stefano Campedelli, tillsammans med sin fru Nicoletta och bror Marco. Företagets filosofi är fokuserad på en stor respekt för naturen och med ambitionen att uppnå maximalt skydd för den naturliga balansen i vinrankorna.

Förmåga, uthållighet och hårt arbete är de faktorer som har möjliggjort att detta företag idag producera viner som Valpolicella Superiore, Amarone, Cabernet Sauvignon och Teroldego av högsta kvalitet med tydligt avtryck från sin terroir. Och som de gör det!

Marion Cabernet Sauvignon 2010 (best nr 78410) för 319 kr
Druvorna till detta vinet odlas i Marcellise dalen på ca 100 meter över havet. Cabernet Sauvignon rankorna planterades så sent som 1989 (samma år som min son föddes). Druvorna skördas normalt under andra hälften av september och får därefter ligga och lufttorka under en tid av 30-40 dagar. I oktober så pressas vinet och får ligga på 350 liters ekfat från Slavonien i 30 månader innan den äntligen hamnar i flaskan.

Ofta kan viner med enbart Cabernet Sauvignon vara något förutsägbara, men detta världsklassvin är raka motsatsen. Doften är ljuvligt stor med förföriska inslag av svarta vinbär, viol och svart te. Smaken imponerar stort med en fyllig solmogen frukt. Lätt övermogna söta svarta vinbär dominerar tillsammans med svart te och angenäm kryddighet och perfekta silkeslena tanniner.

Urläckert vin
Vilken stor vinupplevelse detta urläckra vin bjuder på och en kär reunion då det dröjt alldeles för länge sedan jag testade viner från denna världsklassproducent. (Tack PA)

Vinet skall serveras med en temperatur på 16-18 grader. Och om du frågar mig kan jag varmt rekommendera den till ungnsgrillad fläsk- alternativt nötkött ihop potatismos och bernaisedressing.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post543