Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Oppigårds! Bästa julölet utan minsta tvekan

Nyheter på systembolagetSkapad av Per-Olof Diderot tor, december 11, 2014 20:10:43

Året går mot sitt slut och efter allt mörker är det skönt att se fram emot en av årets högtider. Tiden då utsmyckade trädgårdar och fönster lyser upp själen. Är själv inte så mycket för julklappshetsen, men desto mer för det som serveras på julbordet. Och då gäller det att vara extra nogrann, för vem vill inte ha det bästa på sitt bord?

Nu är tiden inne för att utse årets julöl på @Vinblogg. För visst är det extra passande att få presentera en underbar winter ale från vinterlandskapet Dalarna. Gården Oppigård har varit i släktens ägo sedan 1700-talet. Bryggeriet är byggt i en hage på gården. Idéerna om att brygga öl började spira under 1980-talet. De har nu varit igång i 10 år! Första året bryggdes 8.000 liter öl som såldes enbart i närområdet. Nu är de uppe i över 1.000.000 liter som fylls på flaska och fat och säljs över hela Sverige. På 1980-talet bryggdes det bara ljus lageröl med mycket lite humle i industriformat i vårt land. Antalet ölbryggerier i Sverige var då mindre än tio och idag är det över 100 bryggerier i gång. Svensk ölkultur blomstrar om nu inte Systembolagets nya regler förstör allt.

Oppigårds Winter Ale (nr 11320) 500 ml för 27,50
Ölet är rödbrunt till färgen och den har en charmig doft av rågbröd, honung, och torkad frukt. Smaken är perfekt balanserad med underbar beska ihop med rågbröd, torkad frukt och finstämda honungsaromer. Om doften var bra så är det inget mot smaken som är bland de bästa jag upplevt i ölväg. Att dricka ett öl med den ultimata beskan är som en Wagner opera. Och detta öl passar helt perfekt till årets julskinka ihop med en trio av kål

På etiketten står det “Början på en tradition” och sällan har en slogan varit mer rätt. För detta fantastiska vinteröl är bara så bra och början på en tradition på vårt julbord


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post547