Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

AR Lenoble Blanc de Blancs 2008 - En ädel Champagne

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot ons, januari 14, 2015 19:38:20

AR Lenoble är ett familjeägt Champagnehus i Damery som ligger nordväst om Epernay. Grundaren Armand-Raphaël Graser kom från Alsace och började 1920 att sälja sina Champagner under namnet AR Lenoble. AR tog han från sitt namn och Lenoble som en hyllning till den ädlaste drycken av dom alla. Den drivs idag av fjärde generationen med syskonen Ann och Antoine Malassagne i ledningen och de har för tillfället 18 ha i sin ägo och däribland vinfält i Grand Cru byn Chouilly.

AR Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs Chouilly 2008 för 399 kr (tyvärr redan slut på SB)
Champagnen har en vackert ljusgul färg och doften är fylld av en balanserad komposition av mineraler, rostat bröd samt citrus. Smaken är himmelskt god med aromer som täcker hela gommen och som sitter i länge. Aromer av citrus, mineral, smör och rostad bröd presenteras på ett makalöst gott vis.

Så här skall Blanc de Blanc Champagne smaka när den är som allra ädlast och vilken fantastiskt överraskning från en producent jag aldrig tidigare stött på. Och ännu en bekräftelse hur överjävligt bra årgång 2008 är. Måste verkligen besöka både producenten och byn Chouilly nästa gång jag är i Champagne.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post550