Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Förvin till kräftskivan! Innocent Bystander Moscato

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, augusti 19, 2015 19:31:18

Sommarvärmen har äntligen nått våra nordliga trakter och vi njuter. Att få möjlighet att sitta ute på kvällen är något som uppskattas extra mycket. Att ha något kallt gott vin i glaset gör ju det hela ännu bättre. Och nu i augusti har vi ju dessutom den traditionsfyllda tiden med kräftskivor.

Här kommer ett vintips som passar både som förvin till kräftskivan och som ett riktigt gott bersåvin. Att denna dryck också har en låg alkoholhalt passar speciellt bra i värmen och när man vill att gästerna inte skall toppa för tidigt.
Innocent Bystander Moscato Victoria 2013 (systembolag varunummer 7783) fynd för 99 kr
Vinet är gjort på muskatdruvorna Gordo och Black Hamburg från soldränkta området runt Swan Hill i australiensiska regionen Victoria. Här får druvorna ett perfekt klimat för att få fram en härlig kombination av syra och sötma och med den följer även en låg alkoholhalt på endast 5,5%.

Mousserande bersåkärlek!
Doften är underbar med lätt sötaktiga inslag av smultron, persika och blodapelsin. Smaken är sagolikt god med förföriska aromer av smultronkräm, fläder och blodapelsin tillsammans med underbar syra och sötma i perfekt kombination. Servera vinet väl tempererat för att få ut mesta möjliga, det håller den naturliga sötman på plats och släpper fram mer av syran. Så imponerad av vad detta mousserande hundralappsvin kan leverera i vinkärlek. Dessutom perfekt att bjuda på innan sommaren tar slut...  • Kommentarer(3)//www.diderot.se/#post572