Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Marge - Priorat på topp!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot mån, november 02, 2015 19:32:10

Vi fortsätter den spanska resan med ett vin från kometområdet Priorat, granne till Montsant. Att Priorat har fått ett fantastiskt uppsving är självklart en kombination av den unika jordmånen kallad Licorella, men inte minst påverkan från områdets nyskapande vinmakare som har kombinerat vinkultur med ultramoderna idéer.

Egendomen Celler de l'Encastell ligger i orten Porrera ca 40 km väster om Tarragona. Carme Figuerola och Raimon Castellvi skapade denna egendom så sent som 1999. Och på den passionerade vingård är hela familjen engagerad i att skapa stor vinkärlek. Att kunna förvalta en unik jordmån på bästa sätt är en gåva förunnat endast de bästa vinmakarna och detta är verkligen en av dem. De producerar endast 25 000 buteljer men med desto större kvalitet.


Marge -13 från (Systembolaget best. sortiment 70562) Celler de L'Encastell för 260 kr

Vinet är gjort på ca 60% Garnacha samt 40% Cabernet Sauvignon och Merlot. Färgen är mörkröd som finaste tjurblod.

Stor vinkärlek
Vilken vinkärlek som möter mig. Härligt fyllig med inslag av körsbär, rosmarin, färska örter, vanilj och perfekta tanniner. Ett underbart vin fyllt av ungdomens kraft likt ståtlig ung tjur. Kommer att bli fantastiskt bra med några års lagring. Ett sanslöst bra vin som är mer än väl värt att vänta på. För har du bara tålamod blir du rikligt belönad inom ett 2-4 år, för vinet har precis börjat öppna upp sig som ett sant kvalitetsvin skall göra. Passar utmärkt till det mesta i nötkött väg.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post578