Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vitt elefantvin från Nya Zeeland

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot fre, november 13, 2015 18:30:19

Viner från Nya Zeeländska Elephant Hill (Hawke's Bay på Nordön) har sedan länge varit en personlig favorit, speciellt deras Syrah som verkligen är stort värde för runt 150 kronor. Men nu har jag haft nöjet att testa egendomens vita Le Phant Blanc från 2014. Och det är verkligen ett vin som går hem till såväl vardag som fest.

Elephant Hill (Systembolaget nr 95348) Le Phant Blanc 2014 för 119 kr
Vinet är gjort på den spännande druvkombinationen med 48% Pinot Gris, 47% Viognier och 5% Gewurztraminer. Färgen är ljusgul och den angenäma doften är fylld av apelsinblommor ihop med tropisk frukt och mandarin. Smaken är jättegod speciellt om du följer mitt råd nedan. Här får du en trevlig fruktighet tillsammans med vanilj, tropisk frukt, färska kryddor och en avslutande apelsintouch. Riktigt bra för dessa pengar och ett riktigt sällskapsvin som passar de flesta sammanhang, varför inte som dejtvin.

På grund av detta vins unga ålder vinner det stort på att du tar ett glas ena kvällen och sedan konsumerar resten dagen efter med din käraste till grillad kyckling eller en smaskig sallad. Serveras kyld med en temperatur av 8 till 10 graders. Trevlig helg!!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post579