Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Årets julöl på Vinblogg

Övriga dryckerSkapad av Per-Olof Diderot sön, november 22, 2015 14:12:02

Så har första snön fallit i Skåne och det är dax att komma i rätt sinnesstämning inför kommande julmånad. Och som vanligt har vi på Vinblogg sonderat läget avseende de läckra julöl som erbjuds just nu på Systembolaget. Tyvärr brukar de allra bästa ta slut lagom till jul, så lika bra att passa på att inhandla dem redan nu.

Efter ett antal försök så fann vi till slut det som vi anser vara årets julöl. Resan går till soliga Kalifornien som framträder allt mer som ett område med mycket bra mikrobryggerier.

Kalifornienbryggeriet Lagunitas Brewing Company grundades 1993 av Tony Magee. Namnet kommer från orten där man startade verksamheten, men redan efter något år flyttade bryggeriet till större lokaler i närliggande Petaluma. Lagunitas hör till den tidiga generationen av amerikanska mikrobryggerier och även till de stadigast växande. I dag är producenten ett av de 20 största bryggerierna men gör fortfarande öl som det vore ett mikrobryggeri.
Källa: http://www.galatea.se/2012/08/lagunitas/

Lagunitas Holiday Ale (systembolaget nr 11312) för 25,90 kr

Färgen på ölet är mörkgult och tillsammans med den balanserade doften av humle ihop med passionsfrukt, honung, ingefära och ananas så inbjuder det till en härlig upplevelse.

Ölet är så rackarns bra med en angenäm humlearomatisk smak tillsammans med tydlig beska, inslag av passionsfrukt, honung, ananas och apelsin. En fullträff smakmässigt och som passar perfekt till det svenska julbordet. Denna öl lämpar sig även som smakunderhållning i favoritfåtöljen…  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post580