Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Lucia choklad - Årets bästa julglögg

Övriga dryckerSkapad av Per-Olof Diderot sön, december 06, 2015 18:24:19

Tomten och hans renar förbereder sig som bäst för att i raketfart åka runt och sprida glädje till alla oss på jorden som tror på tomten. Vi på Vinblogg har försökt att hitta den perfekta julglöggen som tomten förhoppningsvis skall gilla. För visst är han värd något alldeles extra under västen när kylan slår till lagom till juletid.

Och här kommer resultatet av våra efterforskningar och att årets glögg kommer från älskade Piemonte gör inte saken sämre.

Lucia Choklad (Systembolaget nr 96463) för 71 kr
Glöggen baseras på viner från Giulio Cocchi i Piemonte och smaksätts utöver de traditionella kryddorna ­kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära och pomeran ­med en infusion av rostade och finmalda kakaobönor.

Redan i doften upptäcker man att det andas kvalitet och så lång bort från alla sötsliskiga glögger som förpestat marknaden i många år (läs Blossa). Här samlas en fräsch vindruvbas tillsammans med ingefära, kanel och mörk choklad. Och smaken överraskar stort med läckra mörka bär, mörk choklad i perfektion och förnämligt ackompanjerat med inslag av apelsin, russin, marsipan och kanel.

Betyg: 5/5 Lucialjus
Så glad att äntligen hitta en glögg som är mer än väl värd att skriva om. För en glögg med rätt vinbas kan sällan gå fel och ni förstår säkert vad som händer om man använder det motsatta, vilket händer allt för ofta. Och för att rädda upp saken kör man på med extra mycket sött för att dölja allt. Vi ger med glädje 5 Lucialjus till Lucia choklad.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post581