Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Spaghetti Vongole by The Silver Spoon Project (136)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot ons, februari 10, 2016 19:24:15


Kärlekspasta med Venusmusslor!
En av mina allra största pastafavoriter är den klassiska Spaghetti Vongole som tillagas med Venusmusslor. Är du lycklig och får tag i dem färska så bör man lägga dem i saltat kallvatten under en timma för att få bort eventuella sandkorn som förhoppningsvis spottas ut från musslan. Annars kan du köpa dem frysta och undvika denna något tidsödande process.

Börja med att steka lite finhackad schalottenlök och vitlök i olivolja/smör. När du brynt blandningen något så tillsätter du vitt vin (3 dl) och efter det ca 600-1000 gram musslor. När musslorna öppnar upp så skapas en underbar arom som är så förförande god. Avsluta med tillföra hackade körsbärstomater och lite fiskbuljong i sökande efter den perfekta sältan.

Koka upp 500 gram med spaghetti och låt den nästan koka klart. Blanda musselblandningen med pastan och låten den stå i minst 30 minuter för att pastan skall suga åt sig av det goda. Rätten blir enligt min erfarenhet ännu bättre när den får stå över natten så att musselspad och pastan förenats till ett. En riktig kärlekspasta.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post586