Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Cà del Magro - Vitvinsfynd under 100-lappen

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot fre, februari 19, 2016 18:02:57

I somras besökte vi området runt Gardasjön och njöt i fulla drag av allt som området har att erbjuda avseende mat, vin, och natur. Mestadels är närområdet mest känt för fantastiska rödviner från Valpolicella, men här görs även vitviner med mycket hög kvalitet och oftast till priser som vida understiger kvaliteten.

Monte del Frá grundades 1958 av Massimo Bonomo och hans två söner Claudio och Eligio, egendomen omfattar idag 120 hektar. Druvorna till vinet kommer från Cà del Magro som ligger på den sydöstra sidan Gardasjön och omfattar sju hektar. Vingården är över 40 år gammal och tillhör området Custoza Superiore som är en underappellation till DOC Bianco di Custoza, i området Veneto i nordöstra Italien.

Cà del Magro 2013 (Systembolaget Nr 95212) från Monte del Frá för endast 99 kr
Här är ett vin som man bara blir så lycklig av att få stifta bekantskap med. Färgen är gröngul och doften avslöjar en stor personlighet med nyanserad doft av mimosablommor, smör, persika och apelsin. Smaken är bara sååå bra för dessa ynkliga 99 kronor. Här möter våra smaklökar smakrika aromer av mineral, mango, apelsin ihop med en lätt smörig avslutning. Märks med tydlighet att vinrankorna är präglade av den kalkstensrika jordmånen.

Till detta vitvinsfynd kan du med fördel bjuda på såväl räkor-, som fisk- och kycklingrätter.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post587