Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Botonero - Årets grillvin från Mamete Prevostini

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot mån, februari 22, 2016 19:56:58

Valtellinaproducenten Mamete Prevostini har gjort det igen. Alla deras viner är vinkonst i den högre Nebbioloskolan och ett sant nöje varje gång vi får tillfälle att öppna en flaska. Nu i början av mars släpper Systembolaget deras Botonero 2013 från kommunen di Sondrio e Teglio som är ett rockigare vin än syskonen.

Botonero 2013 från Mamete Prevostini för 158 kr (släpps på Systembolaget i mars -16)

Årets grillvin

En lätt rubinröd färg avslöjar inget av den urkraft som finns i glaset (som en ulv i fårakläder). Doften avslöjar desto mer med en urläcker kombination av viol och animaliska nyanser som skapar ett stort begär efter mer. Och från första klunken är man helt såld på vinet. För köttiga aromer ihop med viol, rosmarin och spännstiga tanniner blir till ett sanslöst gott vin. Så perfekt till vårens första grillningar med saftiga biffar och ett självklart vinval om du vill bli hyllad för din goda smak. Även om det bara är februari än, så vågar jag redan nu säga att för dessa pengar är det ingen tvekan om att Botonero 2013 är ett av årets största vinfynd.

Bara att gratulera importören Wine Group Sweden AB med Fredrik Montelius i spetsen för ännu en fullträff. Prata om god smak…  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post588